Välkommen!

Min åsikt är att mat och bakverk ska gå snabbt att laga på vardagarna men får gärna ta lite längre tid på helgen. Hur lång eller kort tid det än tar får det dock inte gå ut över smaken. Jag kommer samla mina goda recept här. Detta innebär att jag inte kommer lägga ut recept som jag inte tycker är riktigt bra och därmed kan det dröja mellan publiceringarna.

söndag 20 augusti 2017

Vit kebabsås


Detta är en god kebabsås som även passar bra till pulled pork/beef. Se bara till att göra såsen i god tid så den hinner dra till sig i kylen innan den ska serveras. 

Recept kommer från Kryddburken.

2 dl crème fraîche
1 dl naturell yoghurt alt. turkisk yoghurt
½ dl Fanta
2 tsk tomatpuré
2 tsk sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk oregano
1 krm cayennepeppar
Salt & vitpeppar efter smak

Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen en timme innan servering, då tar sig smakerna och såsen blir mycket godare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar